راه اندازی گلخانه

راه اندازی گلخانه براي توليد ميوه هاي خارج از فصل و همچنين گل و گياهان زينتي از قرن 17 ميلادي در اروپا آغاز و در سالهاي اخير به منظور استفاده بهينه از منابع خاك، آب و يا اشتغال زايي در سراسر جهان گسترش يافته است.

راه اندازی گلخانه در ایران، در استان اصفهان از سال 1340 در منطقه فلاورجان با گلخانه هاي چوبي شروع شــــده و هم اكنون با راه اندازی گلخانه در سراسر ایران، انواع محصولات نظير خيار، گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي رنگي، طالبي گلخانه‌ای، توت فرنگي، انواع گلهاي شاخه بريده مانند رُز, ژربرا و… در حال توليد است؛ كه علاوه بر تأمين بازارهاي داخلي ایران، به ساير کشورهای منطقه و مقداري نيز به اروپا و امریکا صادر مي گردد.

گلخانه بخش محدودي از فضاست كه در آن كليه عوامل محيطي قابل كنترل بوده و براي كشتهاي متراكم و توليد محصول خارج فصل و يا خارج از محيط طبيعي گياه احداث ميگردد.

انواع روش‌های راه اندازی گلخانه

راه اندازی گلخانه از نظر نوع توليد و نوع تيپ سازه داراي انواع مختلفي به شرح ذيل مي باشند.

راه اندازی گلخانه براساس نوع توليد

  1. (راه اندازی گلخانه صیفی جات) توليد سبزي و صيفي شامل محصولاتي نظير خيار، گوجه فرنگي، توت فرنگي، فلفل، بادمجان، طالبي، سبزيجات برگي(ريحان- شاهي و…) مي باشد.
  2.  (راه اندازی گلخانه انواع گیاهان زینتی اعم از گلخانه رز و راه اندازی گلخانه کاکتوس) راه اندازی گلخانه هاي توليد گل و گياهان زينتي براي توليد انواع گلهاي شاخه بريده(رُز- ژربرا – گلايول – داودي) وگلهاي آپارتماني و انواع کاکتوس مي باشد.
  3. راه اندازی گلخانه توليد قارچ دكمه اي و قارچ صدفي

راه اندازی گلخانه براساس نوع تیپ سازه

از نظر نوع سازه راه اندازی گلخانه، به دو دسته چوبي يا سنتي و مدرن يا فلزي تقسيم مي شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.