کاربرد پلاستیک در صنعت ساختمان سازی و معماری

لاستیک در صنعت ساختمان سازی و معماری کاربرد های بسیار مهم و حائز اهمیتی دارد. پلاستیک در چند دهه اخیر به جز جدانشدنی زندگی ما انسان ها تبدیل شده است و در بیشتر صنایع کاربرد دارد. پلاستیک را می توان متنوع ترین ماده در جهان نام نهاد. بیایم به زندگی روزمره خود و استفاده های گوناگون از پلاستیک نگاهی بیندازیم. در این مقاله از سایت چاپم کن به بررسی کاربرد و ویژگی های پلاستیک در صنعت معماری و ساختمان می پردازیم. با ما همراه باشید.

استفاده از پلاستیک در صنعت ساختمان سازی و معماری چه مزایای دارد ؟

پلاستیک در ساخت و ساز عمدتا برای مهر و موم ، پروفیل (پنجره و درب) ، لوله ها ، کابل ها ، پوشش کف و عایق استفاده می شود. به طور بالقوه ، پلاستیک ها به دلیل پوسیدگی ، زنگ زدگی و یا نیاز به رنگ آمیزی مجدد منظم ، کاربردهای بیشتری دارند ، دارای استحکام با کمبود وزن هستند ، به راحتی قابل شکل گیری هستند و وزن سبک آنها را قادر می سازد تا به راحتی درب محل حمل و نقل شوند. استفاده از پلاستیک در صنایع ساختمان سازی موجب حفظ انرژی های طبیعی، کاهش هزینه، افزایش کیفیت زندگی و محافظت از محیط زیست می شود. قطعات پلاستیکی علاوه بر طول عمر بالا، نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارند.

1- پلاستیک ها قابلیت بازیافت دارند. البته این موضوع برای همه ی پلاستیک ها مصداق ندارد، چرا که اضافه کردن برخی افزودنی ها برای افزایش مقاومت پلاستیک نسبت به آتش، ایجاد انعطاف پذیری و…. موجب از بین رفتن خاصیت بازیافت پلاستیک ها می شود که این موضوع برای محیط زیست بسیار مضر است.

2- پلاستیک ها قابلیت استفاده برای مصارف بهداشتی در ساخت خانه و بیمارستان ها را دارند. لوله های پلاستیکی برای انتقال بهداشتی آب در ساختمان ها ایده آل هستند. همچنین استفاده از سطوح پلاستیکی در ساختمان، تسهیل در نظافت را میسر می کند.

3- پلاستیک ها طول عمر بالایی داشته و در مقابل خوردگی مقاوم هستند. این خاصیت پلاستیک امکان استفاده در فریم پنجره ها و اتصالات لوله را با بیش از 50 سال لایف تایم میسر می کند.

4- یکی از مزیت های پلاستیک در ساختمان، استفاده بدلیل مقاوت در برابر آتش است. استفاده ی گسترده از پی وی سی برای ساخت انواع دستگاه های اعلام حریق و سیستم های اطفاء بدلیل خاصیت ذاتی این پلیمر در مقابل آتش استفاده آن را در این صنعت بسیار گسترده کرده است.

5- پلاستیک ها بطور موثری در برابر سرما، گرما و صدا عایق هستند. حدود 40 درصد از مصرف انرژی های طبیعی و ایجاد گازهای گلخانه ای مربوط به صنعت ساختمان سازی در بحث سرمایش و گرمایش است. استفاده از ویژگی عایق بودن پلاستیک علاوه بر جلوگیری در هدر رفتن انرژی، منجر به کاهش هزینه ها و کاهش آلودگی های صوتی می شود.

6- خاصیت شکل پذیری پلاستیک این امکان را می دهد که برای طراحی های نوین و ایجاد فضاهای مدرن از پلاستیک بیش از بیش در صنعت ساختمان بهره بگیریم.

7- از دیگر تمایز های پلاستیک می توان به ایجاد خلاقیت در ساخت ساز با بکارگیری پلاستیک اشاره کرد.

8- پلاستیک ها سبک وزن هستند. قطعات پلاستیکی عمدتا در مقابل محصولات مشابه چوبی یا فلزی وزن بسیار کمتری دارند و استفاده از نیروی کار بیشتر و جرثقیل های بزرگ برای حمل و نقل را می توان به واسطه این مزیت حذف کرد. همچنین مونتاژ و نصب این قطعات بسیار ساده تر است، از مزایای دیگر می توان به انعطاف شکل پذیری آن ها در مقایسه با قطعات تولید شده از فلز ، چوب و… اشاره کرد.

واژۀ پلاستیک که امروزه به طور معمول به کار می رود، اشاره به گروهی از مواد مصنوعی دارد که از یک سری مواد معمولی همچون زغال سنگ، نمک، روغن؛ نفت، گاز طبیعی، پنبه، چوب و آب ساخته شده اند. از این مواد، مواد شیمیایی نسبتاً ساده ای به نام منومر که قادر به انجام واکنش به یکدیگرند، تولید می شود. از به هم پیوستن منومرها، مولکولهای زنجیره ای با جرم مولکولی بسیار زیاد به نام پلیمر حاصل می شود.

مواد اصلی پلاستیکها را پلیمرها تشکیل می دهند. به طور کلی پلاستیک ترکیب شده است از جسم چسبنده و جسم پرکننده (گردهای آلی یا معدنی، رشته های نخی، پارچه ها و ورقها). برای بهره گیری بیشتر معمولاً پلاستیک با یک یا چند جسم دیگر ترکیب می شود تا ویژگیهای فیزیکی دلخواه در فرآورده به دست آید. مواد نرم کننده برای کارپذیری بیشتر، مواد پرکننده برای افزایش حجم و در نتیجه ارزانتر شدن، الیاف برای افزایش تاب و پایایی مواد سخت کننده به منظور گیرش سریعتر به مواد پلاستیکی افزوده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *